Aandelen die de grootste bewegingen maken in de premarket: Oatly, Tesla, Dollar Tree en meer

De havermelkproducent verloor in het laatste kwartaal 7 cent per aandeel, minder dan de 10 cent per aandeel die analisten hadden verwacht. De omzet bleef echter onder de prognoses en de aandelen zakten 14,1% in premarket-actie. Oatly zei dat het voor uitdagingen stond in verband met verschillende Covid-gerelateerde beperkingen, maar dat het de productie blijft opschalen.

Tesla (TSLA)

Tesla zakte 2,1% in premarket-handel nadat een wekelijks verlies vorige week een einde maakte aan een 11-weekse winning streak. Aandelen.nl voor meer informatie. Tesla-topman Elon Musk verkocht vorige week bijna $ 7 miljard aan aandelen.

 

Dollar Tree (DLTR)

Dollar Tree steeg 8,3% in de premarket nadat activistische belegger Mantle Ridge een belang nam in de discountwinkel. The Wall Street Journal meldt dat Mantle Ridge wil dat Dollar Tree actie onderneemt om de aandelenkoers te verhogen en zich richt op prijsstrategieën in de Family Dollar-keten van het bedrijf. Het nieuws zette Deutsche Bank ertoe aan om de aandelen te upgraden naar “kopen” van “hold”, onder vermelding van mogelijke verbeteringen.

Tyson Foods (TSN)

De rundvlees- en pluimveeproducent verdiende $ 2,30 per aandeel voor het fiscale vierde kwartaal, 27 cent per aandeel boven de schattingen. De omzet overtrof ook de prognoses van Wall Street. Tyson kondigde ook een nieuw productiviteitsprogramma aan dat tegen eind 2024 jaarlijks $ 1 miljard zal besparen.

American Tower (AMT)

De vastgoedbeleggingstrust voor communicatie-infrastructuur koopt datacenter REIT CoreSite Realty (COR) voor $ 170 per aandeel in contanten, of ongeveer $ 10,1 miljard. CoreSite steeg met 2,6% in premarket-actie.

 

Deere (DE)

De fabrikant van zwaar materieel en stakende arbeiders bereikten een derde voorlopige contractovereenkomst nadat de eerste twee waren afgewezen. Alle cryptocurrency coins zijn positief. Geen van beide partijen gaf details over de nieuwe overeenkomst en het is nog niet duidelijk wanneer er gestemd zal worden. Werknemers hebben sinds 14 oktober geen werk meer.

 

Evgo (EVGO)

De exploitant van openbare EV-laadnetwerken zag zijn voorraadtank met 7,7% in de pre-market, nadat Credit Suisse deze had verlaagd naar ‘neutraal’ van ‘outperform’. Het bedrijf zei dat een recente rally van het aandeel waarschijnlijk de voordelen van de infrastructuurrekening en recente aankondigingen van partnerschappen heeft ingeprijsd.

 

Royal Dutch Shell (RDSa, RDSb)

Royal Dutch Shell is van plan haar dubbele aandelenstructuur te schrappen en ook het “Royal Dutch” deel van haar bedrijfsnaam te schrappen. De aankondiging komt te midden van oproepen van activistische investeerder Third Point om de energiegigant op te splitsen in verschillende bedrijven om de aandeelhouderswaarde te vergroten. Klasse “A”-aandelen wonnen 1,5% in premarket-actie, terwijl klasse “B”-aandelen 1,1% stegen.

 

Boeing (BA)

Boeing Senior Vice President Ihssane Mounir zei dat de jetmaker “dichtbij komt” bij het hervatten van de leveringen van zijn 787 Dreamliner, nadat hij deze had opgeschort om productieproblemen op te lossen. Mounir zei dat de exacte timing afhangt van de uitkomst van de lopende gesprekken met toezichthouders. Het aandeel steeg 2,7% in de premarket.

 

Petco (WOOF)

De voorraad van de detailhandelaar in huisdierproducten daalde met 2,9% in de premarket-handel nadat Jefferies het had verlaagd naar “hold” van “buy”. Jefferies noemde de waardering na een stijging van 26% over drie maanden, evenals uitdagende arbeidsomstandigheden in de veterinaire activiteiten van Petco.

 

CrowdStrike (CRWD)

Morgan Stanley begon de berichtgeving over het cyberbeveiligingsbedrijf met een “onderwogen” beoordeling, waarbij hij constateerde dat de concurrentie en prijsdruk toenemen. Crowdstrike daalde 4,6% in de premarket.

 

 

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram