Aziatische aandelen vallen op zorgen over virusvarianten, terugtocht Wall St

Een man loopt langs het elektronische bord van een bank met daarop de Hong Kong-aandelenindex op de Hong Kong Stock Exchange dinsdag 20 juli 2021. Aziatische aandelen daalden dinsdag naarmate de zorgen toenemen dat een zich sneller verspreidende variant van het coronavirus het wereldwijde economische herstel zou kunnen verstoren.

 

Aziatische aandelen daalden dinsdag omdat de zorgen toenam dat een zich sneller verspreidende variant van het coronavirus het wereldwijde economische herstel zou kunnen verstoren.

 

Japanse benchmarkt daling

De Japanse benchmark Nikkei 225 daalde in de vroege handel met 0,6% tot 27.489,13. De Zuid-Koreaanse Kospi verloor 0,4% tot 3.232,75 punten. De Australische S&P/ASX 200 daalde 0,1% tot 7.277,60. De Hang Seng in Hongkong verloor 0,4% tot 27.367,62, terwijl de Shanghai Composite 0,7% verloor tot 3.514,85.

 

 

De zorgen over de pandemie blijven in Japan bestaan, met nog drie dagen te gaan voordat de Olympische Spelen in Tokio beginnen. Zo’n 11.000 atleten nemen deel aan de Spelen en 22.000 andere mensen zijn sinds 1 juli gearriveerd om deel te nemen aan de Spelen.

 

Verschillende atleten en meer dan 60 andere niet-sporters aangesloten bij de Spelen hebben positief getest. De angst groeit dat, ondanks herhaalde tests, infecties zich kunnen verspreiden.

 

Uitrol vaccinaties langzaam

De uitrol van vaccinaties verliep in Japan langzamer dan in andere ontwikkelde landen, met slechts 22% van de bevolking volledig gevaccineerd. Meldingen dat volledig gevaccineerde mensen besmet zijn geraakt, zijn een andere reden tot zorg. De Japanse regering heeft herhaaldelijk “veilige en zekere” Spelen beloofd. Koers Hydratec industries is gestegen.

 

Op Wall Street daalde de S&P 500 1,6% tot 4.258,49, nadat hij een week eerder een record had gevestigd. Een ander teken van zorg was dat het rendement op de 10-jaars Treasury het laagste niveau in vijf maanden bereikte, terwijl beleggers op zoek waren naar veiligere plaatsen om hun geld te stallen.

 

Het rendement op de 10-jaars Treasury bleef stabiel op 1,21% na een daling tot 1,20% maandag van 1,29% eind vrijdag. In maart was dat ongeveer 1,75%.

 

De Dow Jones Industrial Average zakte 2,1% tot 33.962,04, terwijl de Nasdaq-composiet 1,1% verloor tot 14.274,98.

 

 

Bedrijven aantreffen

Luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven die het meest getroffen zouden worden door mogelijke COVID-19-beperkingen, leden enkele van de zwaarste verliezen, vergelijkbaar met de begindagen van de pandemie in februari en maart 2020. United Airlines verloor 5,5%, winkelcentrumeigenaar Simon Property Group gaf op 5,9% en cruisemaatschappij Carnival daalde met 5,7%.

 

De Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat het aantal gevallen en sterfgevallen wereldwijd stijgt na een periode van achteruitgang, aangespoord door de zeer besmettelijke deltavariant. En gezien hoe nauw de wereldeconomie met elkaar verbonden is, kan een hit waar dan ook snel gevolgen hebben voor de andere kant van de wereld.

 

Zelfs in de VS, waar de vaccinatiegraad hoger is dan in veel andere landen, moeten mensen in Los Angeles County opnieuw maskers binnenshuis dragen, ongeacht of ze zijn gevaccineerd na pieken in gevallen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen.

 

Elke verslechtering van de virustrends bedreigt de hoge prijzen die de aandelen hebben bereikt in de verwachting dat de economie die verheven voorspellingen zal waarmaken.

 

“Het is een beetje een overdreven reactie, maar als je een markt hebt die op recordhoogtes staat, die het soort run heeft gehad dat we hebben gehad, met vrijwel geen terugval, wordt het extreem kwetsbaar voor elk soort slecht nieuws,” zei Randy Frederick , vice-president van handel en derivaten bij Charles Schwab. “Het was gewoon een kwestie van wat dat omslagpunt was, en het lijkt erop dat we dat vanmorgen eindelijk hebben bereikt” met zorgen over de deltavariant.

 

Aandelen herstellen

Hij en andere analisten zijn optimistisch dat aandelen snel kunnen herstellen. Beleggers zijn onlangs getraind om elke dip in aandelen te zien als slechts een kans om laag te kopen. Barry Bannister, chief equity strategist bij Stifel, was pessimistischer. Hij zegt dat de aandelenmarkt zich in een vroeg stadium kan bevinden voor een daling van maar liefst 10% na de grote opmars. De S&P 500 verdubbelde bijna na het bereiken van de bodem in maart 2020. Aandelen Imcd koers bekijken online.

 

“De waarderingen, ze werden gewoon te schuimig”, zei hij. “Er was gewoon zoveel optimisme daarbuiten.”

 

Naast de nieuwe varianten van het coronavirus, zijn er nog andere risico’s voor de economie, zoals de afnemende inspanningen voor pandemische hulp van de Amerikaanse regering en een Federal Reserve die naar verwachting later dit jaar haar hulp aan de markten zal gaan inkorten.

 

De verkoopdruk van maandag was wijdverbreid, met bijna 90% van de aandelen in de S&P 500 lager. Zelfs Big Tech-aandelen daalden, waarbij Apple 2,7% daalde en Microsoft 1,3% lager.

 

Deze week brengt ook een hele reeks winstrapporten. Over de hele S&P 500 voorspellen analisten een winstgroei van bijna 70% voor het tweede kwartaal ten opzichte van een jaar eerder. Dat zou de sterkste groei zijn sinds 2009, toen de economie uit de Grote Recessie klom.

 

In de energiehandel steeg de Amerikaanse benchmark met 25 cent tot $ 66,60 per vat inelektronische handel op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie, de internationale standaard, voegde 17 cent toe aan $ 68,79 per vat.

 

In de valutahandel steeg de Amerikaanse dollar van 109,46 yen naar 109,54 Japanse yen. De euro daalde van $ 1,1802 naar $ 1,1792.

 

 

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram