Koffie branden voor uw coffeeshop

Is het juist om te zeggen dat u probeert te kiezen of u uw eigen espresso moet grillen voor uw koffiehuis? Is het waar dat u gewoon een bistro opent en uiteindelijk in conflict komt tussen het sudderen van uw eigen espressobonen en het kopen van espresso van een andere persoon? Idealiter heb ik de mogelijkheid om alles in context te plaatsen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Er zijn zoveel factoren als u overweegt espresso voor uw bistro te laten sudderen. Dit is echt een ander soort beroep. U bent momenteel aansprakelijk voor iets anders dan het sudderen van espressobonen. U zult ook de juiste ondersteuning voor de koffiebrander moeten behouden, groene espresso moeten kopen en opbergen, legitiem bundelen voor het geval u van plan bent uw espresso vooraf te bundelen (over het algemeen geen slimme gedachte, hierover later meer), en toewijzen en gescheiden houden een zone speciaal voor koken.

Er is ook een goede mogelijkheid dat als mensen eenmaal beseffen dat u uw eigen espressobonen in uw winkel grilt, u interesse krijgt van verschillende winkels, bistro’s, cafés en verschillende stichtingen die uw artikelkorting moeten kopen. Probeer hierop te anticiperen, want het kan een heel andere inkomstenstroom openen. Ondanks dat dit absoluut aan jou is.

Probeer geen genoegen te nemen met de keuze om uw eigen espressobonen te koken, alleen afhankelijk van de kostenfactor. Behalve dat de groene kosten dubbel zo hoog zijn als een jaar geleden, is het vooralsnog minder duur om zelf te koken in plaats van espresso te kopen bij een brander. Hoe dan ook, er zijn componenten die verband houden met het roosteren van espresso die je moet erkennen voordat je zelf espresso gaat sudderen, zoals ik in de loop van dit artikel zal beschrijven.

Bovendien betaalt u momenteel de aanschaf van een espresso-koffiebrander. Ongeacht of je het via en via of op de rekening betaalt, je moet het voorschot eigenlijk terugbetalen of het geld dat je hebt gebruikt om de koffiebrander te kopen terugkrijgen, dus er is de aanvullende verplichtingenadministratie. Als u een bistro gaat openen, zullen deze extra kosten ongeveer $ 10k-30k aan uw hardwarekosten toevoegen. Echt, espressobranders zijn niet bescheiden!
In het geval dat u ervoor kiest om uw eigen espressobonen te grillen, moet u verschillende keuzes maken, zoals gasbrander of luchtbrander? De gasbranders, zoals ik zou willen denken, zijn de betere. Ze kunnen werken op karakteristiek of propaangas en de warmtebron is een open vuur op een draaiende trommel. De binnentrommel warmt op als een kachel. Je kunt kleine klontjes van 5-30 pond koken voordat je aan moderne geschatte branders begint. Hoe het ook zij, ik accepteer dat brandende trommelbranders uw espressobonen een gelijkmatigere maaltijd geven en over het algemeen een beter smaakprofiel.

De andere keuze is een luchtbrander, een zogenaamde liquid bed roaster. Het maakt gebruik van hete, ingesloten lucht, ofwel opgewarmd door een vuur, of kracht (verwarmingscomponent). De kracht van de blazende hete lucht in de grillkamer houdt de bonen in de lucht om te sudderen. Denk aan de oude luchtpoppers voor popcorn. Ik kan me voorstellen dat roosters met een vloeibaar bed beter zijn voor koken op een hogere limiet van 250 pond of meer per keer. De lucht rookt veel meer en de etenstijd is wat beperkter.

Beslis in ieder geval de limiet die u nodig heeft om espressobonen te grillen: uw winkel alleen of u en verschillende winkels, bistro’s en cafés? In het geval dat u denkt dat u probeert om korting te geven, neem dan de grotere koffiebrander. Je hebt ten minste 30 lb koffiebrander nodig voor voldoende maaltijd voor korting. Alles wat minder is en grillen, duurt 2-3 keer langer. De mogelijkheid hebben om 30 lbs espresso te koken versus 10 lbs is duidelijk een gunstige positie. Een grotere koffiebrander zal handig blijken te zijn voor korting. Hoe dan ook, gewoon voor je eigen winkel is het een voordeel, ook omdat je de mogelijkheid hebt om grotere groepen espressobonen te koken en in een snellere tijdsperiode, waardoor je de hele doppen iets eenvoudiger kunt dragen.

De brander moet eveneens op de juiste wijze worden geventileerd en, indien relevant, worden verbonden met een gas- of propaanleiding. Alles bij elkaar genomen, moet u een tijdelijke uitzendkracht van een pijp in een gasleiding laten plaatsen of mogelijk een circuittester een krachtcontainer laten toevoegen, expliciet voor de brander. Het kan ook zijn dat u een HVAC-persoon in de rookschoorsteen moet laten plaatsen als uw stad dit vereist door een geautoriseerde uitzendkracht. Zorg ervoor dat u deze uitgave aan uw overzicht toevoegt zodra u uw taxaties heeft ontvangen.
Met betrekking tot een vooraf bepaald grillgebied is dit een onbetwistbare vereiste. Espresso sudderen in een zakelijke of semi-zakelijke koffiebrander is onstuimig. Inderdaad, het heeft de neiging extreem luidruchtig te zijn! U zult geen zin hebben om te koken tijdens de openingsuren van uw winkel, behalve als u de brander volledig kunt isoleren of als er niets anders is, onvolledig. Een paar winkels zetten de koffiebrander helemaal alleen in een kamer of zetten in ieder geval een 3/4 verdeler op zodat ze een groot deel van het geluid onderdrukken.

Als u van plan bent om ook voor korting te grillen, is dit vooraf bepaalde gebied aanzienlijk ongunstiger. Anders dan een sudderend gebied, heb je een capaciteitszone nodig voor groene espresso, mengregio, bundelzone en voorbereidings- / transportregio. Dat is een hoop extra ruimte voor de meeste autonome koffiehuizen en het is zeldzaam. Kies uw ruimte zorgvuldig.

Dat gezegd hebbende, als je de kans hebt dat je een individuele activiteit wordt, zou je liever niet koken als je winkel open is, hoe dan ook. Er is een buitensporig aantal onderbrekingen die uw gerecht kunnen vernielen of zelfs brand kunnen veroorzaken als u niet focust. U moet zich consequent op uw koffiebrander concentreren. Vraag me hoe ik dit weet.

Een woord over bonenshows voor uw winkel: ik ben een groot voorstander van het toestaan ​​dat klanten de echte bonen ruiken voordat ze kopen. Dit houdt in dat ze in een glazen of compromisloze plastic container worden geplaatst. Op dat punt kun je de aardekleurige “Kraft” blikverpakkingen krijgen, een paar markeringen en een schaal laten drukken en de espressobonen per pond verkopen. Je bent klaar!

In het geval dat u echt van plan bent om in uw winkel te sudderen, besef dan dat u iets fantastisch achterlaat. Het is een hoop werk, ja en nauwgezetheid, maar het volgende item zal individuen hebben die de nieuwe gestoofde espressobonen bespreken die je in je winkel kunt vinden. Er is meer nodig dan een verlangen naar nieuwheid of geld opzij zetten; het kost energie voor de boon. Het gaat je goed!

Tony DiCorpo is een espresso-koffiebrander, barista-coach en espresso-bedrijfsspecialist. Hij heeft talloze artikelen geschreven over espresso en de espresso-industrie. Tony heeft een brede betrokkenheid bij het bedrijfsleven en in totaal meer dan 20 jaar ervaring in deals, business the executives, business venture en de espresso business.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Pinterest
LinkedIn
Share
Instagram